Zoete aardappel

Zoete aardappel is naast heel lekker ook heel gezond. Als je snel zoete trek hebt, dan kunnen zoete groenten voor een verzadigd gevoel zorgen, terwijl je gewoon gezond eet. Daarnaast zorgt zoete aardappel, in vergelijking met gewone aardappel, voor minder suikerschommelingen in je lichaam en is het prebiotisch voor de goede bacteriƫn in je darmen. Ook interessant aan zoete aardappel is dat het erg hoog is in Vitamine A, waardoor het heel goed is voor celvernieuwing en hiermee dus ook voor je huid. Dus mocht je nog een reden zoeken op zoete aardappelen toe te voegen aan je menu, dan heb je er hierbij voldoende!

Ik houd van makkelijke gerechten en dan is dit echt perfect. Ik zet de zoete aardappel voor een uur in de oven en dan is het klaar. Geen omkijken naar. Ook kunnen ze na afkoelen makkelijk in de koelkast bewaard worden voor de volgende dag. Ze kunnen dan zelfs koud gegeten worden en nu blijkt zelfs dat ze dan een hogere voedingswaarde hebben. Dus perfect om een batch te maken en voor de lunch of avondeten er een bij te pakken.

Bij de zoete aardappel kan je van alles toevoegen wat je wilt. Ik raad je aan tenminste iets van een olie toe te voegen, zodat je alle vetoplossende vitamines in de zoete aardappel goed kan opnemen. Zelf kies ik vaak voor hummus. Maar wat olijfolie of avocado is ook heel lekker.

Hieronder het super easy recept voor zoete aardappel uit de oven. Kan niet fout gaan!

Zoete aardappel

Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven is makkelijk en helemaal aan te passen op smaak met verschillende toppings. Wat is jouw favoriete topping?
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Latijns-Amerikaans
Porties 2

Equipment

  • Oven
  • Vork

Ingrediƫnten
  

  • 2 medium Zoete aardappels

Instructies
 

  • Was de zoete aardappels grondig
  • Met een vork of mes steek op verschillende plekken gaten in de aardappels.
  • Zonder de oven voor te verwarmen, leg de zoete aardappels in het midden van de oven op 215 graden celcius voor 50 minuten.
  • Laat nog 10 minuten na rusten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
  • Snij de zoete aardappel open en enjoy!
  • EXTRA Voeg lekkere toppings toe

Notities

Zoete aardappel uit de oven is makkelijk en helemaal aan te passen op smaak met verschillende toppings. Soms voeg ik alleen wat hummus toe. Maar ook lekkere toevoegingen zijn tomaat, rode ui en avocado. Wat is jouw favoriete topping?
Trefwoord Makkelijk gerecht

Geen omkijken naar en naar alle smaken aan te passen!

Probeer naast zout en pepper ook wat heerlijke kruiden toe te voegen. Mijn favorieten zijn koriander, chilipoeder of oregano.

zoete aardappel met topping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.