Recept: Vullende Rode bietensoep

Rode bietensoep mag niet missen in de soepen voor de winter. Eigenlijk is dit recept afgeleid van het Russische gerecht Borscht. Alleen heb ik er mijn eigen twist aan gegeven.

Zoete groenten

Tijdens de koudere dagen, krijg ik altijd wat meer zin in zoet. In plaats van dan naar suiker of snacks te pakken, zorg ik dat ik wat zoetigheid vind in mijn gerechten.

Zowel pastinaak als rode bieten vallen onder zoete groenten. Als deze gekookt zijn, dan worden ze heerlijk zacht en zoetig, waardoor ik er weer even tegenaan kan.

Ben je een zoete kauw en zou je hiermee aan de slag willen? Dan kan ik als Health Coach je hiermee begeleiden door bijvoorbeeld nog meer ideeën te geven voor zoete groenten. Maar ook eens dieper te kijken, waarom het je tot nu toe nog niet gelukt is om de suiker te laten staan.


    Soepen bij darmklachten

    Soms hebben de darmen even wat rust nodig. Vooral als er veel suikers, bewerkte producten en snacks gegeten zijn. Je kan dit merken door een opgezette buik of moeilijk stoelgang. Soepen kunnen dan fijn zijn voor de darmen. Ze hoeven namelijk weinig meer zelf helemaal te verwerken, terwijl er wel allemaal goede vitaminen en mineralen hun weg vinden in je lichaam.

    Zo deelde ik eerder al een recept voor pompoensoep, gevuld met kruiden om het immuun systeem te versterken.

    En deze rode bietensoep is daarbij een mooie aanvulling!

    Rode bietensoep met mosterd

    Vullende Rode Bietensoep

    Rode bietensoep is heerlijk voor de koudere dagen. Bordevolle gezonde groeten om ons lichaam te verwarmen en ons immuumsysteem te ondersteunen.
    Voorbereidingstijd 5 min
    Bereidingstijd 20 min
    Gang Soep
    Keuken Russisch
    Porties 3

    Equipment

    • Fornuis
    • Pan
    • Blender

    Ingrediënten
      

    • 2 Rode bieten Gekookt
    • 1 grote Pastinaak
    • 1/2 potje Kikkererwten Gekookt
    • 1 theelepel Grove mosterd
    • 1/3 theelepel Venkelzaad
    • 1 stukje Gember
    • 1 snufje Peper
    • 1 snufje Zout
    • 1 theelepel Olijfolie ter garnering

    Instructies
     

    • Schil en snij de pastinaak in stukjes. Kook voor 15 minuten in een pan water samen met het venkelzaad en gember.
    • Giet overtollig water uit de pan. Zorg dat het water niet hoger dan de pastinaak komt.
    • Voeg de kikkererwten toe aan de gekookte pastinaak.
    • Doe de rode bieten in de blender met een beetje water, zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg dit toe aan de pan.
    • Verwarm de pan weer, maar zorg dat het niet kookt.
    • Roer de theelepel (of meer naar smaak) grove mosterd in de soep. Voeg peper en zout toe naar smaak.
    • Schep de soep op en maak af met een beetje olijfolie.

    Notities

    Rode bietensoep is heerlijk voor de koudere dagen. Bordevolle gezonde groeten om ons lichaam te verwarmen en ons immuumsysteem te ondersteunen. Dit is mijn afgeleide versie van de bekende Russische gerecht Borscht.
    Trefwoord Makkelijk gerecht, Soep, Verwarmend
    Rode bietensoep met mosterd

    Geniet heerlijk van deze kruidige en zoete rode bietensoep! Wellicht ook een mooi idee voor de kerstdagen om de familie voor te schotelen.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: