Recept: Verwarmende Pompoensoep

Pompoensoep mag natuurlijk altijd, maar herfst is er wel echt de tijd voor. Je hebt alleen pompoen nodig en een aantal ingrediënten die je vast al thuis hebt liggen. Dus super makkelijk te maken!

Verwarmende gerechten

De seizoenen hebben invloed op ons lichaam. Niet alleen of we ons koud of warm voelen, maar ook op onze spijsvertering. Daarom zijn in de zomer koude salades heerlijk licht, maar is er tijdens de koudere dagen meer behoefte aan warme soepen of eenpansmaaltijden.

Daarnaast kan het gebruik van kruiden in deze verwarmende pompoensoep voor extra ondersteuning zorgen voor het immuun systeem, zodat we minder vatbaar zijn voor de gebruikelijke griep of verkoudheden tijdens de koudere dagen.

Versterk het immuun systeem met ui, knoflook en gember

Versterk het immuun systeem met ui, knoflook en gember

Gember is antibacterieel en geeft de soep een heerlijke kik. Ui bevat verschillende antioxidanten en zorgt voor een zoete smaak. Knoflook is ook antibacterieel en bevat verschillende antioxidanten om ons lichaam te ondersteunen in het bevechten van slechte bacteriën in ons lichaam. Zo wordt het immuun systeem dus versterkt en is er minder snel ziekte

Meer weten hoe het immuun systeem te versterken? Lees deze blog post.. Daarin vertel ik meer over hoe je zelf stappen kan maken om minder vatbaar te zijn voor ziekten!

Verwarmende pompoensoep

Herfst is het seizoen voor pompoen. Pompoensoep is makkelijk en lekker op smaak te maken met verschillende toevoegingen en kruiden.
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Soep
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender of staafmixer
  • Fornuis
  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 halve Pompoen Middelgroot
  • 1 Ui Middelgroot
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stukje Gember
  • 1/2 theelepel Kurkuma
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 2 glazen Water
  • 1 theelepel olijfolie Extra vierge
  • Zeewiervlokken of koriander Ter garnering

Instructies
 

  • Snij de pompoen door de helft en haal de pitten eruit
  • Zet de twee helften van de pompoen in de oven voor 30 minuten op 215 graden (voorverwarmen niet nodig)
  • Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen
  • Snij de ui in de 4 stukken, plet de knoflook teentjes en snij de gember in stukken
  • Voeg een halve pompoen, ui, knoflook, gember en water in de blender (misschien past niet alles in 1 keer, herhaal deze stap dan zo vaak nodig)
  • Giet alles over in de pan om het weer op te warmen
  • Voeg de kruiden toe; kurkuma, peper en zout
  • Als het warm is, schep de soep op
  • Maak af net olijfolie en zeewiervlokken of koriander als garnering

Notities

Herfst is het seizoen voor pompoen. Pompoensoep is makkelijk en lekker op smaak te maken met verschillende toevoegingen en kruiden. Zo heb je snel een verwarmende maaltijd, die goed als basis kan dienen voor de lunch of het avondeten.
Trefwoord Kurkuma, Makkelijk gerecht, Soep, Verwarmend
Verwarmende pompoensoep met kurkuma, peper en zout.

Maak de pompoensoep af met de kruiden kurkuma, peper en zout. Kurkuma ondersteund de lever en is ook zeer goed voor ons immuun systeem. Daar een volgende keer meer over!

Eventueel kan er aan de soep nog meer groenten of bonen worden toegevoegd, zodat je er nog meer uit kan halen. Zelf voeg ik wel eens een potje kikkererwten toe. Maar bijvoorbeeld wortel of zoete aardappel kan ook. Ben benieuwd wat jouw favoriete manier wordt om pompoensoep te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: