Manduka yoga tools

Op dit moment zijn we allemaal aan huis gebonden. Dus gaan we ook thuis meer aan de slag met yoga, zodat we toch goed voor onszelf blijven zorgen. Hoewel het eerst misschien moeilijk was om motivatie te vinden om thuis yoga te doen en er excuses werden gezocht, is het op dit moment een noodzaak. Daarom niet meer het excuus dat je geen yoga tools thuis hebt, maar deel ik hieronder wat je thuis al hebt liggen of wat je eventueel kan aanschaffen.

Waar kan ik op letten bij het aanschaffen?

Natuurlijk is het fijn om meteen tools aan te schaffen, zodat je meteen goed thuis aan de slag kan. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet voor het uitzoeken van je tools.

  • Matje – sticky, duurzaam, licht.
  • Blokken – grotere afmetingen (10 x 15 x 23 cm), licht. (Schaf er meteen 2 aan van gelijke grootte.)
  • Riemen – iyengar-sluiting of klik-sluiting, breed, minstens 2m.
  • Dekens – stevig, groot.
  • Doekjes – klein, stevig.

Wat heb ik thuis misschien al?

Misschien wil je niet meteen alles aanschaffen. Kijk dan eerst wat je thuis hebt. Bijvoorbeeld, boeken of opgevulde kartonnen doosjes als blokken – Een gewone riem of stevig sjaaltje als riem – grote strandhanddoeken als dekens en washandjes of gastdoekjes als doekjes.

Ik wil toch wat aanschaffen

Manduka

Fijne yogamatten met een lifetime guarantee. Deze zijn duurzaam, antislip en in verschillende maten beschikbaar. Ik heb zelf thuis de ProLite mat. Maar ook heb ik een travel mat, die opvouwbaar is en makkelijk in mijn rugtas past. Deze spullen heb ik al minstens 6 jaar en ik ben er nog steeds erg tevreden mee!

Ook zijn hun foam yogablokken zijn licht en van goede kwaliteit. Ze zijn dikker en harder dan de meeste yogablokken, waardoor ze goede support geven. Maar niet te zwaar, zoals een kurkenblok. Ook gebruik ik zelf de align yoga strap, deze heeft als sluiting een variatie op de Iyengar riem.

Zelf was ik erg kritisch voordat ik yoga spullen aanschaf. Hierbij lette ik op de duurzaamheid van de producten, hoe fijn ze werken en ook of ik ze sfeervol eruit vond zien. Zo geven ze motivatie om ermee aan de slag te gaan! Omdat ik zelf dit merk erg prettig vind (en ik heb veel getest), heb ik gezorgd voor een kortingscode voor jou. Met de code JANAYOGA krijg je nu 10% korting!

Natuurlijk kan je ook altijd bij een lokale yogawinkel kijken wat ze bieden. Neem dan wel het lijstje hierboven mee, voor waar je op kan letten bij de aanschaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.