Waar kan ik yoga tools vinden?

Op dit moment zijn we allemaal aan huis gebonden. Dus gaan we ook thuis meer aan de slag met yoga, zodat we toch goed voor onszelf blijven zorgen. Hoewel het eerst misschien moeilijk was om motivatie te vinden om thuis yoga te doen en er excuses werden gezocht, is het op dit moment een noodzaak. Daarom niet meer het excuus dat je geen yoga tools thuis hebt, maar deel ik hieronder wat je thuis al hebt liggen of wat je eventueel kan aanschaffen.

Waar kan ik op letten bij het aanschaffen?

Natuurlijk is het fijn om meteen tools aan te schaffen, zodat je meteen goed thuis aan de slag kan. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet voor het uitzoeken van je tools.

  • Matje – sticky, duurzaam, licht.
  • Blokken – grotere afmetingen (10 x 15 x 23 cm), licht.
  • Riemen – iyengar-sluiting of klik-sluiting, breed, minstens 2m.
  • Dekens – stevig, groot.
  • Doekjes – klein, stevig.

Wat heb ik thuis misschien al?

Misschien wil je niet meteen alles aanschaffen. Kijk dan eerst wat je thuis hebt. Bijvoorbeeld, boeken of opgevulde kartonnen doosjes als blokken – Een gewone riem of stevig sjaaltje als riem – grote strandhanddoeken als dekens en washandjes of gastdoekjes als doekjes.

Ik wil toch wat aanschaffen

Manduka

Fijne yogamatten met een lifetime guarantee. Deze zijn duurzaam, antislip en in verschillende maten beschikbaar. Ik heb zelf thuis de ProLite mat. Maar ook heb ik een travel mat, die ik vaak meeneem om te reizen. Deze spullen heb ik al minstens 6 jaar en ik ben er nog steeds erg tevreden mee!

Ook zijn hun foam yogablokken zijn van goede kwaliteit. Ze zijn dikker en harder dan de meeste yogablokken, waardoor ze goede support geven. Ook gebruik ik zelf de align yoga strap, deze heeft als sluiting een variatie op de Iyengar riem.

Dit is wel een wat duurder merk. Voor de yogamat, zou ik er wel voor gaan. En met de code JANAYOGA krijg je nu 10% korting!

Maar voor de overige props zou je ook op de volgende website kunnen kijken.

Yogini.nl

In deze Nederlandse webshop kan je echt alles vinden! Dus sowieso fijn om alles op 1 plek te kunnen bestellen. Wat betreft de matten, kan ik je niet meteen wat aanraden. Voor de yogastudio heb ik bij hen wat matten op een rol besteld, die goed bevallen. Verder heb ik een mooie yogamat met streep gezien in hun webwinkel, wat voor scoliose natuurlijk wel erg fijn is om te helpen bij onze uitlijning van de yoga houdingen.

In de studio heb ik ook hun XXL yoga blokken. Deze zijn ook een mooi formaat en stevig. Van de aanwezige riemen, gaat mijn voorkeur naar de riem met kunstof gesp. Hoewel ik merk dat de riem redelijk stroef loopt. Dus dan kan de riem van Manduka beter bevallen.

Natuurlijk weet ik niet hoe het op dit moment zit met bezorging. Ik raad je aan hier per webshop naar te kijken en eventueel van tevoren contact te zoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: