Ga terug

Verwarmende pompoensoep

Herfst is het seizoen voor pompoen. Pompoensoep is makkelijk en lekker op smaak te maken met verschillende toevoegingen en kruiden.
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Soep
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender of staafmixer
  • Fornuis
  • Pan

Ingrediƫnten
  

  • 1 halve Pompoen Middelgroot
  • 1 Ui Middelgroot
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stukje Gember
  • 1/2 theelepel Kurkuma
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 2 glazen Water
  • 1 theelepel olijfolie Extra vierge
  • Zeewiervlokken of koriander Ter garnering

Instructies
 

  • Snij de pompoen door de helft en haal de pitten eruit
  • Zet de twee helften van de pompoen in de oven voor 30 minuten op 215 graden (voorverwarmen niet nodig)
  • Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen
  • Snij de ui in de 4 stukken, plet de knoflook teentjes en snij de gember in stukken
  • Voeg een halve pompoen, ui, knoflook, gember en water in de blender (misschien past niet alles in 1 keer, herhaal deze stap dan zo vaak nodig)
  • Giet alles over in de pan om het weer op te warmen
  • Voeg de kruiden toe; kurkuma, peper en zout
  • Als het warm is, schep de soep op
  • Maak af net olijfolie en zeewiervlokken of koriander als garnering

Notities

Herfst is het seizoen voor pompoen. Pompoensoep is makkelijk en lekker op smaak te maken met verschillende toevoegingen en kruiden. Zo heb je snel een verwarmende maaltijd, die goed als basis kan dienen voor de lunch of het avondeten.
Trefwoord Kurkuma, Makkelijk gerecht, Soep, Verwarmend