Ga terug

Zwartebonenburgers

Jana Spierings
Deze vegetarische burgers zijn met kruiden helemaal op smaak te maken! Daarnaast goed gevuld met proteïne door gebruik van de zwarte bonen. Heerlijk fast food gevoel, maar dan gezond (:
Voorbereidingstijd 4 uur 30 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6

Equipment

  • Slow cooker
  • Mixschaal
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 300 gram Zwarte bonen gedroogd
  • 1 Ui
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 3 Stuks Laurierblad
  • 1 Snufje Zout
  • 1 Snufje Peper
  • 1 Eetlepel Garam Masala of Komijn
  • 1 Theelepel Kurkuma
  • 2 Hele Eieren
  • 1 Eetlepel Olijfolie of Kokosolie Om te bakken en braden

Instructies
 

  • Spoel de zwarte bonen eerst goed af.
  • Voeg de zwarte bonen, halve ui, 1 teentje knoflook en laurierbladen in de slow cooker op hoog voor 4 uur. Zorg dat de zwarte bonen goed onder water staan.
  • Na 4 uur, giet de zwarte bonen af.
  • Voorverwarm de oven op 150 graden celcius.
  • Droog de zwarte bonen voor 15 minuten in de oven op 150 graden celsius.
  • Voeg de zwarte bonen (prak ze kort) in een mixschaal samen met eerste droge ingrediënten; zout en peper, halve ui in kleine stukjes, 2 teentjes knoflook klein gesneden en kruiden.
  • Voeg de overige ingredienten toe; 3 eieren en 1 eetlepel olie.
  • Mix alles goed doorelkaar totdat het bij elkaar plakt. (nog te vloeibaar? Voeg wat bloem of meel toe).
  • Voorverwarm de oven op 190 graden celsius.
  • Maak 7-9 burgers op je ovenplaat, niet dikker dan 2cm.
  • Plaats de burgers in de oven op 190 graden celsius voor 15 minuten.
  • Draai de burgers om en bak voor nog 10 minuten op 190 graden celsius.
  • Laat de burgers even afkoelen en geniet ervan!
Trefwoord Bonen, Burger, Proteïne