Golden Milk

Mijn favoriete anti-stress momenten, zijn om even wat rust te pakken met een kop thee. Te voelen hoe de kop mijn handen verwarmd en de kruiden mijn neus met hun aroma bereiken. Naast dit stukje mentale rust wat ik mezelf gun, ondersteunen bepaalde kruiden ook voor rust in ons fysieke lichaam.

Net zoals warme chocolademelk al heerlijk verwarmend kan zijn, doet Golden Milk nog wat extra voor het lichaam. De kruiden die worden gebruikt zijn ontstekingsremmend en ondersteunen de lever. Stress activeert en voed slechte bacteriën en zorgt hierdoor voor ontsteking fysiek en heeft een effect op ons mentaal. Dit drankje steekt daar een stokje voor.

Onderzoek laat zien dat kurkuma onstekkingsremmend werkt bij Reumatoid Artritis en pijn verlichtend kan werken bij rugpijn en scoliose. Belangrijk voor de werking van kurkuma is de toevoeging van zwarte peper. Dit activeert de kurkuma en maakt het beter opneembaar voor het lichaam.

Let wel op bij het gebruik van kurkuma, want het laat gele vlekken achter. Dus weer daar bewust van. Toch ergens gele kurkuma vlekken op gekregen? Leg het dan in de zon en je zal zien dat de vlekken met de zon zullen verdwijnen.

Dit is een heerlijke warme drank tijdens stressvolle tijden, na een drukke dag of om rustig de avond in te luiden en beter te slapen. Zorg wel dat je het niet direct voor het slapen drinkt, anders is je tong helemaal geel.

Anti-Stress warme drank – Golden Milk

Golden Milk is een heerlijke warme drank die nog wat extras doet voor het lichaam. Geniet ervan!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Indiaas
Porties 1

Equipment

 • Steelpannetje
 • Fornuis

Ingrediënten
  

 • 1 kop Plantenmelk bijv. Amandelmelk
 • 1/2 theelepel Kurkuma
 • 2 plakjes Gember
 • 1/4 theelepel Kaneel op smaak
 • 1 snufje Zwarte peper
 • (Honing – optioneel om te zoeten) op smaak

Instructies
 

 • Verwarm 1 kop plantenmelk in een steelpannetje. Zorg dat het niet gaat koken.
 • Voeg tijdens het verwarmen de kruiden toe. Blijf langzaam roeren, zodat het kan oplossen.
 • Schenk alles in je mooiste kop. En geniet ervan!

Notities

De kruiden die gebruikt worden in Golden Milk zijn ontstekingsremmend en ondersteunen de lever. Stress activeert en voed slechte bacteriën en zorgt hierdoor voor ontsteking fysiek en heeft een effect op ons mentaal. Dit drankje steekt daar een stokje voor.
Dit is een heerlijke warme drank tijdens stressvolle tijden, na een drukke dag of om rustig de avond in te luiden en beter te slapen. 
Trefwoord Anti-Stress, Kurkuma, Verwarmend, Warme drank

Voeding kan zeker helpen tegen stress. Maar vaak is er ook meer aan de hand is het belangrijk te gaan kijken wat bij jou stress veroorzaakt en hoe je daar tot nu toe mee om bent gegaan. Sta je daarachter? Of zou je er wel eens wat aan willen veranderen?

Neem gerust contact met me op voor een Health Coaching intake. Zo kunnen we kijken welke stappen we samen kunnen gaan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.